Rodinný stav Žije s partnerkou a vychovávají 2letou dceru
Vzdělání Georgetown University/School of Foreign Service, Washington, DC, Magisterský obor mezinárodních vztahů; Univerzita Karlova/Fakulta sociálních věd, Bakalářský obor mezinárodní teritoriální studia; University of Kent, Department of Politics, Canterbury, VB/Roční výměnný pobyt zakončený získáním diplomu v sociálních vědách
Současné zaměstnání Ministr zahraničních věcí
Poslední zaměstnání 2018-2021 Ministerstvo vnitra ČR, Náměstek člena vlády; 2016-2018 Externí poradenská činnost; 2014-2016 Ministerstvo zahraničních věcí, Náměstek ministra zahraničí; 2014 Ministerstvo obrany, Náměstek ministra pro legislativu, parlament a veřejnou diplomacii; 2013-2014 Ministerstvo zahraničních věcí, Poradce ministra pro zahraniční a bezpečnostní otázky; 2011-2013 Parlament ČR, Poradce stínového ministra obrany a místopředsedy PSP; 2012 Parlamentní shromáždění NATO (Brusel), Výzkumný pracovník; 2007-2012 Asociace pro mezinárodní otázky - AMO (Praha), Vedoucí Východoevropského programu a analytik; 2011 Evropská komise (Brusel), Kabinet komisaře pro rozšíření a sousedskou; 2009-2010 Euroasian Strategy Project (Washington, DC), Analytik; 2009 Centre for European Policy Analysis - CEPA (Washington, DC), Výzkumný pracovník; 2004-2005 Informační centrum NATO (Praha), Analytik
Profesní zkušenosti Držitel bezpečnostní prověrky na stupeň Přísně tajné a NATO TOP SECRET. Absolvoval řadu vzdělávacích kurzů k zahraniční a bezpečnostní politice.
Bydliště Praha