Policejní prezident ocenil hejtmana Martina Netolického

24. ledna 2022

Hejtman Martin Netolický obdržel z rukou policejního prezidenta Jana Švejdara Medaili policejního prezidenta I. stupně, a to za dlouhodobou podporu a spolupráci při prosazování dobrého jména Policie České republiky.

Jedná se především o společné projekty Pardubického kraje s Krajským ředitelstvím policie Pardubického kraje, které byly zahájeny v době, kdy byl Jan Švejdar krajským policejním ředitelem.

„S tehdejším krajským policejním ředitelem Janem Švejdarem jsme po jeho nástupu do funkce krajského policejního ředitele nastavili systém finanční podpory na nákup moderního vybavení či různé techniky, kterou by si krajští policisté nemohli běžně pořídit. Začali jsme nákupem radaru Ramer a přes podporu pořízení monitorovacího a pátracího vozidla, otevření služebny na Dolní Moravě či dron jsme se dostali až k podpoře nákupu zobrazovacích stěn umístěných na integrovaném operačním středisku v Pardubicích či vybudování preventivně informačního centra, které slouží mimo jiné pro přednášky žákům našich škol,“ vyjmenoval spolupráci s krajskými policisty hejtman Martin Netolický.

obrázek

zdroj: Pardubickénovinky.cz a  Mgr. Dominik Barták, tiskový mluvčí Pardubického kraje