Petice proti dvojí kvalitě ve zdravotnictví: Zdraví není zboží!

7. listopadu 2022

Sociální demokracie považuje výroky ministra Válka (TOP09) o dvojí kvalitě péče pro miliardáře a bezdomovce za naprosto nepřijatelné. Odmítáme rovněž návrhy ministra zdravotnictví na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví. Česká strana sociálně demokratická, Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, Mladí sociální demokraté, hnutí Budoucnost a Mládežnická organizace Budoucí proto začali dnešním dnem sbírat podpisy pod petici adresovanou Vládě ČR. Petici, která odmítá dvojí kvalitu zdravotní péče, naleznete ke stažení níže v příspěvku.

Bezplatná zdravotní péče je garantovaná Listinou základních práv a svobod. Na základě veřejného pojištění má každý právo na ochranu zdraví – na bezplatnou zdravotní péči a zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon, který ale nesmí mít diskriminační povahu.

Sociální demokracii se vždy dařilo uhájit kvalitní a bezplatnou zdravotní péči. Občas to nebylo vůbec lehké. ODS, TOP09 a další pravicové strany se nikdy nevzdaly svého snu na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví a tím pádem také dvojí kvality péče. Varovali jsme před tím. Teď ministr zdravotnictví Válek naše obavy potvrdil. Staré recepty jsou zpět.

Nemůžeme vládě v likvidaci bezplatné zdravotní péče bránit ve sněmovně. Ale můžeme dát hlasitě najevo, že tudy vláda jít nesmí!

Vyzýváme všechny, kteří se chtějí připojit a pomoci nám bránit jeden ze základních pilířů ohleduplné společnosti.

Petici Proti dvojí kvalitě ve zdravotnictví naleznete níže ke stažení.

Originály podepsaných archů můžete zaslat poštou, nebo osobně odevzdat přímo na ústředí Lidového domu v Praze (adresa: ČSSD, Hybernská 7, Praha 1, 110 00).

Případně je odevzdejte svému oblastnímu tajemníkovi Sociální demokracie. Více na www.cssd.cz/strana/dle-pusobeni/cssd-v-krajich/.

Děkujeme!

PETICE KE STAŽENÍ ZDE: